Profili Megan Markl i princa Harija uklonjeni sa sajta Bakingemske palate, a onda promenjeni: OPIS GOVORI MNOGO

Kristina LJubisavljević

19. 03. 2024. 000000 14:10

Foto: Profimedia

Megan Markl i princ Hari su prvobitno u potpunosti uklonjeni sa sajta Bakingemske palate pre nego što su njihove dugačke individualne biografije zamenjene zajedničkim delom od 500 reči.

Saseksovi su se povukli iz kraljevske porodice još u januaru 2020, a njihova detaljna biografija ostala je na  stranici Bakingemske palate više od četiri godine do danas.

U prvoj rečenici njihovog novog profila objašnjeno je da su se „povukli kao radni članovi Kraljevske porodice“ i dalje daju kratke rezimee njihovih najistaknutijih dostignuća. To sada znači da su oni sada jedini  članovi kraljevske porodice koji su u braku, a koji nemaju svoje individualne profile, piše Miror.

Pre ažuriranja, biografija vojvode od Saseksa bila je duga preko 2.700 reči i doticala se skoro svakog aspekta njegovog života od njegovog ranog života, obrazovanja, vremena služenja u vojsci, rada sa svojom pokojnom bakom kraljicom Elizabetom, prošireni opis njegovog dobrotvornog rada i još mnogo toga. Profil princa Harija je takođe ranije nagalšavao da je peti u redu za tron.

Što se tiče Megan, njena prethodna biografija na veb stranici imala je oko 1.300 reči i detaljno je opisala njeno obrazovanje, dobrotvorni rad i uspešnu karijeru glumice.

Iako je profil para značajno skraćen, Bakingemska palata se pobrinula da jasno stavi do znanja da su i dalje u dobrim odnosima. To su izrazili zaključivši profil para njihovom izjavom još u februaru 2021. godine. Time je Bakingemska palata potvrdila da, iako se ne vraćaju svojim kraljevskim dužnostima, „ostaju veoma voljeni članovi porodice“, prenosi Miror.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU