SAVRŠEN POSNI RUČAK: Napravite lososa sa orašastim plodovima kao iz restorana (RECEPT)

Kristina Lalić-Spirković

22. 03. 2024. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Ovaj lagani obrok će vas zasititi, a losos spremljen na ovakav način podsetiće vas na skupoceni riblji specijalitet iz restorana.

Sastojci:

  • 400 g filea lososa sa kožom
  • 20 g pistaća
  • 30 g oraha
  • 20 g badema
  • 20 g lešnika
  • maslinovo ulje
  • so
  • pola limuna

Priprema:

Filee lososa operite i dobro prosušite. Ribu obilno premažite maslinovim uljem. Ako je jedan file veliki, možete da ga isečete na dva-tri debela parčeta.

Orašasti plodovi se iseckaju na sitno i u ovaj miks se uvalja losos tako da se orašasti plodovi dobro zalepe.

Ribu stavite u namazanu posudu za pečenje, posolite i stavite u zagrejanu rernu na 200-220 stepeni na 10-12 minuta, u zavisnosti od debljine filea. Na kraju po želji iscedite limun po ispečenom lososu. 

Prijatno!

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU