Oglasila se bolnica u kojoj je lečena Kejt Midlton: Evo šta su imali da kažu o slučaju Kejt Midlton

Kristina LJubisavljević

20. 03. 2024. 000000 16:00

Foto: Profimedia

Izvršni direktor bolnice je rekao da će biti preduzete "adekvatne mere" kada je u pitanju ovaj slučaj.

- Svi na klinici su veoma svesni naših individualnih, profesionalnih, etičkih i pravnih obaveza u pogledu poverljivosti pacijenata - rekao je izvršni direktor Al Rasel.

On je rekao da su zaposleni "izuzetno ponosni na izvanrednu brigu i diskreciju koju želimo da pružimo svim našim pacijentima koji nam svakodnevno daju poverenje".

- Imamo sisteme za praćenje upravljanja informacijama o pacijentima i, u slučaju bilo kakvog kršenja, biće preduzeti svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci. U našoj bolnici nema mesta za one koji namerno narušavaju poverenje bilo kog od naših pacijenata ili kolega - naveo je direktor.

Podsetimo, šefovi londonske klinike, gde je princeza od Velsa podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena u januaru, pokrenuli su istragu nakon što se tvrdilo da je najmanje jedan član osoblja pokušao da pristupi kraljevskim beleškama.

- Ovo je velika povreda bezbednosti i neverovatno štetna za bolnicu, s obzirom na njenu neokaljanu reputaciju u lečenju članova kraljevske porodice. Šefovi su kontaktirali sa Kensingtonskom palatom odmah nakon što im je skrenuta pažnja na incident i uverili palatu da će biti sprovedena potpuna istraga - rekao je izvor za Miror.

- Celo medicinsko osoblje je šokirano i izbezumljeno zbog optužbi i veoma je povređeno što bi kolega od poverenja mogao navodno biti odgovoran za takvo kršenje poverenja i etike - naveo je.

Istraga dolazi usred cunamija spekulacija o princezinom nepoznatom zdravstvenom stanju, a kada je je Kensingtonska palata saopštila da se princeza povlači iz javnog života do posle Uskrsa. Teorije zavere koje se šire o njoj na internetu uključuju da je mrtva, da je zamenjena dvojnicom ili da je brak sa Vilijamom u problemima.

Istraga bolnice dolazi nakon što su se u ponedeljak pojavili video-snimci i slike na kojima Kejt i princ Vilijam posećuju farmu u Vindzoru.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU