ŠTRUDLE SA MAKOM I VIŠNJAMA: Posne na vodi i tope se ustima

Nataša Tutnjević

21. 03. 2024. 000000 16:30

Photo: Shutterstock

Sigurno volite štrudle sa makom a pošto su posne možete ih jesti i sada.

Potrebno je:

  • 3-5 gotovih kora za pitu
  • 400 g mlevenog maka
  • 200 g višanja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 g šećera
  • voda po potrebi
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećer i vanilin šećer, mak pa dodajte vodu. Izmešajte sve, treba da dobijete smesu kao za palačinke. Stavite na ringlu pa čim provri, sklonite. Pleh obložite papirom za pečenje. Raširite kore pa ih premažite jedan kraj pripremljenim filom, pa pospite višnjama. Umotajte u oblik štrudle pa poređajte u pleh. Pecite štrudle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Prohlađene štrudle sa makom i višnjama pospite šećerom u prahu. Prijatno!

(Trpeza)