PITA SA RIBOM I PIRINČEM: Savršena za dane posta

Kristina Lalić-Spirković

23. 03. 2024. 000000 09:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g ribe
  • 200 g pirinča
  • 500 g kora za pitu
  • peršun
  • so 
  • ulje

Priprema

Očistite ribu pa je skuvajte. Zatim je procedite i sameljite u blenderu. Obarite, posolite i pobiberite pirinač pa mu dodajte seckani peršun i mlevenu ribu. Uljem premažite pleh, pa stavite 2 kore. Kore premažite filom pa poređajte još jednu koru, poprskajte uljem, premažite fil i tako sve  dok ne utrošite materijal. Pecite oko 30 min u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Gotovu pitu poprskajte hladnom vodom i pokrijte da se ohladi.                                                                                                              (Trpeza)         

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU