SJAJNO JELO U KOME ĆE SVI UŽIVATI: Posna sarma sa suvim grožđem

Kristina Lalić-Spirković

24. 03. 2024. 000000 14:20

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g slatkog kupusa, 60 g crnog luka
  • 120 g pirinča
  • biber
  • so
  • 60 g suvog grožđa
  • limun
  • sirće
  • lovorov list
  • ulje

 

Priprema:

Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač.

Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša.    

Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u šerpu i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna, pa kuvati koliko je potrebno da se pirinač skuva.

Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se jelo kuvalo.

Prijatno! 

(Alo)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU