POSNI SPECIJALITET: Recept za kupusnjak sa mladim lukom (VIDEO)

Isidora Čolaković

25. 03. 2024. 000000 11:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za posno jelo koje će obožavati cela porodica.

Kupusnjak sa mladim lukom - sastojci:

500 gr tankih kora
1 manja glavica kiselog kupusa
1 veća veza mladog luka ili 1 praziluk
3  čena belog luka
ljuta tucana paprika
mleveni biber
ulje

Preliv 

150 ml kisele vode
1/2 praška za pecivo

Kupusnjak sa mladim lukom - priprema:

Kupus sitno iseckati, oprati dobro ako je više kiseo. Na ulju propržiti seckan mladi luk, pa dodati sečen kiseli kupus i pržiti na tihoj vatri bez dodavanja vode oko 30 minuta. 

Dodati papriku, mleveni biber, beli luk i sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu i malo ulja kao i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem, pa obložiti jednom korom i poprskati vodom. 

Dodati drugu i nju poprskati i pobacati kupus. Tako do kraja. Na kraju ušuškati sa dve kore koje poprskate i premažete uljem. Iseći na kocke ili trouglove. 

Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Služiti toplo. Uživajte vrhunska šuškava topi se!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU