KUVARI I KONOBARI OTKRILI ŠTA BAŠ NIKAD NE BI NARUČILI U RESTORANU: Kad vidite zašto, ZGADIĆE vam se mnoga omiljena jela

Nataša Tutnjević

30. 03. 2024. 000000 21:00

Photo: Shutterstock

Konobari i kuvari koji rade u najotmenijim restoranima, ali i oni zapoleni u manje atraktivnim kafićima, imaju gotovo identičan stav kada su u pitanju jela koja nikad ne bi naručili. Naime, kroz godine iskustva, nagledali su se svega i svačega, a nekada omijlena hrana im se, kako naglašavaju, doslovno zgadila. Prema njihovim odgovorima nisu sigurne ni supe, ni umaci, ni suši, a led pogotovo. Neki su išli do te mere i rekli da ne bi nikad jeli u restoranu jer se hrana po nekoliko puta prepakuje i rok joj je odavno istekao.

Na društvenoj mreži "Reddit" otkrili su sve tajne koje se kriju u kuhinjama mnogih lokala.

Korisnik pod imenom seagullhunter otkrio je da ne bi nikad jeo supu: "Nikad se ne ohladi prikladno uveče u velikim loncima i ostaje mlaka satima".

"Dodatke hrani, ali i piću treba izbegavati. Limuni, limeta, pomorandže i slično gotovo nikad se ne operu kako treba, a konobari i poslužitelji uzimaju ih rukama u 95 odsto slučajeva. To mi smeta", ispričao je korisnik bgar0312.

"Bilo kakvi umaci sa sirom uglavnom nemaju sir", otkrio je Bradleyd00. "Bilo kakav sirni umak, bez obzira kako "fensi" zvuči, napravljen je od 95 odsto putera i malo kremastog sira, tek toliko da se oseti sir. Ozbiljno vam kažem, to je pola vašeg kalorijskog dnevnog unosa u maloj činiji."

"Radim u suši restoranu. Nikad, baš nikad nemojte naručiti "spicy yellowtail" ili "spicy Hamachi roll". To je u suštini meso za riblji burger. Svi ostaci od seckanja različitih vrsta ribe čuvaju se zajedno, seckaju i miksaju sa sriracha umakom i drugim stvarima. Nikad nije sveže i nikad ne možete da znate šta jedete. Mrzim to da radim i mrzim to da prodajem. Svaki šef kuhinje to misli. Ali to je jednostavan način da se zaradi novac s nečim što je zapravo otpad", ispričao je dymlostheoni.

Still

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU