POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš

Nataša Tutnjević

11. 04. 2024. 000000 21:00

Photo: Shutterstock

U vreme posta obično se svi zažele slatkiša i kolača, ali to ne mora da bude tako. Ovaj posni čizkejk je idealan za sve prilike, od porodičnih okupljanja do posebnih proslava. Pruža vam priliku da uživate u ukusnoj poslastici bez dodatka životinjskih proizvoda. A ukusom može da parira svakoj mrsnoj torti.

SASTOJCI:

Za podlogu:

300 g posnog mlevenog keksa
140 g margarina
5 kašika sojinog mleka
Za žuti fil:

2 kesice pudinga od vanile
500 ml sojinog mleka
5 kašika šećera
1 kašika margarina
1 kašičica ekstrakta vanile
Za voćni fil:

200 g voća
3 kašike šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kašika gustina
3 kašike vode

PRIPREMA:

1. Otopite margarin pa ga sjedinite sa posnim mlevenim keksom i sojinim mlekom. U kalup preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider dok pripremate žuti fil.

2. Stavite u šerpu 450 ml sojinog mleka i šećer da provre, a u ostalih 50 ml sojinog mleka umešajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile, pa zakuvajte puding.

3. Mikserom umutite prohlađen puding pa dodajte margarin i sve sjedinite. Žuti fil sipajte preko podloge pa vratite ponovo u frižider.

4. U šerpu stavite voće, šećer i vodu, pa pustite da proključa. Izmiksajte i dodajte gustin umućen u malo vode. Prohlađen voćni fil sipajte preko žutog.

5. Ostavite u frižideru preko noći.

Still

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU