NEDELJNI HOROSKOP OD 13. DO 19. MAJA: Blizancima će sve odjednom biti jasno, a Lava očekuje tornado na poslu

Kristina Lalić-Spirković

13. 05. 2024. 000000 20:00

Foto: Shutterstosk

Horoskop predviđa da će sezona Bika 2024. biti haotičnije i uzbudljivije iskustvo nego inače. Taj haos uticaće na vaše veze i finansijski status do 18. maja - što može usloviti neočekivanu kupovinu, gubitke ili pak dobitke - kada će Sunce u Biku udružiti snage sa ekspanzivnim i ekstravagantnim Jupiterom. Postaćete svesni svoje snage i steći poverenje u sopstveni identitet. Pročitajte šta svaki znak može da očekuje u sedmici od 13. o 18. maja i šta vas još čeka ovog proleća.

Ovan

Ove nedelje mogli biste da nađete novi izvor zarade ili ostvarite neočekivani prihod. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja navešće vas da preraspodelite budžet. Do 17. maja suprotstavićete se ustaljenim načelima i odbaciti društvene norme. Iako vas okolina bude pritiskalai da napustite svoju individualnost, ne dajte na sebe. Možda ćete imati nagon da krenete u impulsivnu kupovinu, i to kad Venera udružii snage sa Uranom u vašoj drugoj kući luksuza. Savet je da trošite novac na nešto što vas vodi u budućnost, a ne na ono što vas zadržiava u zoni komfora. Konjukcija Sunca i Jupitera u Biku otvara mogućnost za sticanje bogatstva, otvorite oči i ne propuštajte prilike.

Bik

Ove nedelje biste mogli da otkrijete nov sloj svoje ličnosti, ali i celokupnog izgleda. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja podstaći će vas da napravite dramatičnu novu frizuru ili da se oslobodite nesigurnosti i sumnji u sebe. Prihvatite svog unutrašnjeg buntovnika. Do 17. maja bćete zainteresovani za društvene promene i počećete da se bavite aktivizmom. Ne pristajete na status kvo, pa ćete naći hrabrosti da se suprotstavite nekome od autoriteta. Budite taktični, a ne neposlušni. Venera u Biku će 18. maja udružiti snage sa Uranom, a to će ivaše odnose i vaš smisao za modu uvesti u novu eru. Slavićete svj rast u provodu, ili tako što ćete raskinuti vezu kojom ste nezadvoljni, ili pak kupovinom odeće. Konjunkcija Sunce-Jupiter u Biku pretvoriće vas u magnet za sreću i povećati vaše samopouzdanje.

Blizanci

Ove nedelje biste mogli da doživite iznenadno prosvetljenje ili da dobijete neočekivanu psihičku snagu. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja doneće nalet jasnoće u vašu 12. kuću nevidljivih energija, podstičući vas da se povučete iz centra pažnje i istražite svoje skrivene dubine. Do 17. maja shvatiićete da vaša unutrašnja istina više ne odgovara onome u šta ste oduvek verovalo, pa se možete uključiti u verske ili intelektualne debate. Možda ćete početi da se zaljubljujete u nekoga iz daleka ili ćete iči na sastanak sa tajnim ljubavnikom, jer će Venera udružiti snage sa Uranom u vašoj 12. polju izostavljenih istina. Uživajte u predahu od sveta, ali ne gubite kontak sa stvarnošću. Konjunkcija Sunca i Jupitera u Biku jača vašu intuiciju i otvara mogućnost za proročke snove.

Rak

Ove nedelje mogli biste se pridružiti nekom pokretu, proširiti krug poznanika ili napraviti nov korak na umrežavanju. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja doneće inovaciju u vašu 11. kuću zajednice i ideala, pomažući vam da iskoristite ideje koje menjaju igru i koje bi mogle povećati vašu prodornost i odvesti vas do pravih ljudi. Do 17. maja štitite poverljive informacije, i posebno sve što se odnosi na vaše emocionalne i finansijske veze. Možda ćete biti primorani da se prilagodite dinamici nove grupe. Možda ćete početi da se zaljubljujete u prijatelja jer će Venera udružiti snage sa Uranom u vašoj 11. kući platonskih veza. Neočekivani susreti inspirisaće vas da putujete. Konjukcija Sunca i Jupitera u Biku širi vaš društveni krug i povećava verovatnoću da će ljudi podržati vaše snove.

Lav

Ove nedelje kosmos šalje munje promena za vašu karijeru i javne nastupe. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja izazvaće oluju u vašoj 10. kući društvenih hijerarhija, pomerajući vaš uticaj na poslu. Mogli biste da prihvatite neočekivano unapređenje ili iznenada odlučite da napustite trenutni ćorsokak posao. Do 17. maja vaša reputacija može biti u suprotnosti sa odnosima koje imate sa drugim ljudima, svesno i nesvesno. Zapitaćete se da li je neko zaista vaš saveznik ili neprijatelj. Imaćete utisak da teško sklapate nova partnerstva ili vodite karijeru do 18. maja, jer će Venera udružiti snage sa Uranom u vašoj 10. kući publiciteta. Pripremite se za sasvim suprotne reakcije na vaše promene. Konjunkcija Sunca i Jupitera u Biku donosi vam šansu da stvorite brend i steknete ime.

Devica

Ove nedelje ćete napredovat u studijama i karijeri. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja će poslati munje u vašu devetu kuću filozofije i razmišljanja, a to će otvorit put za neverovatna iskustva koja u potpunosti menjaju vaše razumevanje sveta. Do 17. maja bićete preplavljeni zahtevima svakodnevnog života, što će vas navesti da izbegavate svoje obaveze.Žudećete za spontanošću i čak kršiti vašu rutinu. Život je prekratak da bi bio predvidiv, pa ćete možda tražiti produženje roka ili ponovo zakazati nekoliko sastanaka. Do 18. maja imaćete potrebu da idete na uzbudljiv odmor ili na neko neočekivano mesto, budući da će Venera udružiti snage sa Uranom u vašoj devetoj kući avanture. Možda ćete čak i sresi nekoga uzbudljivog, jer konjunkcija Sunce-Jupiter u Biku želi da vas uvuče u nova životna iskustva i pomogne vam da živite punim plućima.

Vaga

Ove nedelje možete osvtvariti veliku zaradu na berzi ili dobiti neočekivani profit na investiciji. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja u vašoj osmoj kući finansijskih obaveza povećaće verovatnoću da ćete imati sreće ako rizikujete. Sve što treba da uradite jeste da probate. Do 17. maja osećaj nemoći ili nesigurnosti zaraziće vaše odnose, a to će dovesti do nepoverenja i pasivno agresivnih igara uma. Moglo bi doći do varničenja u romansi, a to će otkriti pravu prirodu vaše ljubavi. Nijedan osećaj strasti ili ekstaze ne sme biti dočekan nepoštovanjem. Možda ćete postati intimni sa nekim novim i neočekivanim do 18. maja, kad Venera udruži snage sa Uranom u vašoj osmoj kući stapajućih energija i vezanosti. A stvari će se kretati veoa brzo jer konjunkcija Sunca i Jupitera u Biku proširuje osećanja emocionalne bliskosti i posvećenosti.

Škorpija

Ove nedelje mogli biste doživeti promene u partnerstvima. Konjunkcija Sunca i Urana desiće se 13. maja u vašoj sedmoj kući saveznika i neprijatelja, što će izazvati neočekivana razdvajanja i upoznavanja. A možda ćete se navikavati na veliku promenu u vezi. Krajem nedelje otkrićete da zahtevi porodice izazivaju sukob u vašoj vezi, što vas navodi da postavite granice koje definišu vaše obaveze i vaš način života. Možda ćete shvatiti da trauma iz detinjstva direktno utiče na vašu vezu. Postoji šansa da oko 18. maja upoznate nekoga ko menja putanju vašeg života. Venera će udružiti snage sa Uranom u vašoj sedmoj kući koja je orijentisana na odnose. Konjunkcija Sunca i Jupitera u Biku proširuje važnost partnera u vašem životu.

Strelac

Ove nedelje imaćete spontane situacije na poslu ili ćete možda otkriti neočekivane zdravstvene probleme. Konjunkcija Sunca i Urana 13. maja uzdrmaće stvari u vašoj šestoj kući režima i rutina, primoravajući vas da ponovo razmislite o vašim životnim navikama. Možda ćete naći potpuno novi način da obavljate svakodnevne zadatake i jačate vezu između uma i tela. Do 17. maja otkrićete da loša komunikacija i suprotna mišljenja dovode do konflikta. Postoji velika razlika između reči i dela. Uverite se da radite sa ljudima koji zaista ispunjavaju svoja obećanja. Možda ćete upoznati nekoga uzbudljivog na poslu oko 18. maja, budući da će Venera udružiti snage sa Uranom u vašoj šestoj kući dnevnih poslova i saradnika. Ta osoba može biti izvor radosti i mudrosti jer konjunkcija Sunce-Jupiter u Biku povećava vašu produktivnost i nivo brige o sebi.

Jarac

Ove nedelje postoji velika šansa za kreativan napredak ili nov uzbudljiv hobi. Konjunkcija Sunce-Uran 13. maja doneće inovaciju u vašu petu kuću samoizražavanja i primorati vas da se ponovo povežete sa svojim unutrašnjim detetom i uradite nešto o čemu sanjate još od detinjstva. Taj novi hobi tražii vreme, energiju i novac, pa ćete možda biti frustrirani zbog toga koliko su vaše želje skupe. Ali ne potcenjujte to da bi vam hobi mogao postati novi izvor prihoda. Šanse da ćete se zaljubiti na prvi pogled su velike oko 18. maja, kada će Venera udružiti snage sa Uranom u vašoj petoj kući simpatija i romansa. Ta osoba bi mogla biti neko ko nije vaš uobičajeni tip, što će vas navesti da preispitate šta vas to privlači. Konjunkcija Sunca i Jupitera u Biku pomaže vam da uđete u dublje razumevanje zabave i požude.

Vodolija

Ove nedelje možete odlučiti da redizajnirate svoj životni prostor, preselite se u novi dom ili poželite dobrodošlicu novom članu porodice. Konjunkcija Sunce-Uran 13. maja izazvaće revoluciju u vašoj četvrtoj kući domaćih poduhvata, a to vodi do inovacije u vašem razumevanju onoga što čini dom tako važnim. Do 17. maja bićete svedoci svoje duhovne evolucije i neće vam se potpuno svideti način na koji se menjate. Otkrićete da ono što ste nekada smatrali utehom više ne postoji. Možete se ponovo povezati sa jednim članom porodice do 18. maja, jer će Venera udružiti snage sa Uranom u vašoj četvrtoj kući udobnosti. Trošićete novac na nov nameštaj ili dekor jer konjunkcija Sunce-Jupiter u Biku donosi žeelju da se osećate kao kod kuće više nego ikada pre.

Ribe

Ove nedelje mogli biste da otkrijete informacije koje će vam pomoći da rešite veliki problem.  Konjunkcija Sunce-Uran 13. maja doneće iznenadni nalet uvida u vašu treću kuću komunikacije, otvarajući put za razgovore na teme koje vas intrigiraju. Aktiviraćete nov način rada vašeg uma. Do 17. maja imaćete osećaj kao da vam neko nešto prećutkuje ili vam ne govori istinu. Nečije skrivene namere nećete moći da predvidite u njegovim rečima. Obratite pažnju i verujte svom stomaku. Naći ćete novog prijatelja ili pak okrenuti novi list sa bratom ili sestrom. Venera će udružiti snage sa Uranom u vašoj trećoj kući svakodnevnih susreta, što bi moglo dovesti do iznenadnih veza. Očekujte i proirenje društvenog kruga, budući da konjunkcija Sunce-Jupiter u Biku otvara mogućnost da kažete šta mislite i učite od drugih.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU