ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede

Kristina Lalić-Spirković

28. 01. 2025. 000000 10:30

Foto: Shutterstosk

Sastojci:

600 g pelata 
1 glavica kelja  
200 g leblebija iz konzerve 
1 ljuta papričica 
1 crni luk 
2 kašike rendanog đumbira 
1 kašika maslinovog ulja 
1 šolja vode 
1/2 kašičice mlevenog bibera 
1 kašičica soli                                                                                                                             

Priprema: 

Kelj isecite na tračice, ljutu papričicu na kolutove, leblebiju ocedite od vode. U šerpi, na maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni luk, dodajte ljutu papriku, đumbir i dinstajte uz mešanje oko pet minuta. Dodajte vodu, pelat, kelj, leblebije i sve začine. Kada čorba provri, smanjite temperaturu na najnižu i krčkajte još oko pola sata. Štapnim mikserom napravite gustu čorbu. Dekorišite po želji - peršunom ili leblebijama ako vam je ostalo malo u konzervi.        

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU