POSNI GRAŠAK SAVRŠEN ZA HLADNE DANE: Može kao prilog pečeni krompir (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

10. 12. 2024. 000000 09:00

Foto: YouTube printscreen

Praziluk, slatka šargarepa i začin, kao i sočna paprika stvaraju neodoljiv kontrast ovom divnom jelu. Poslužite ga kao samostalno jelo ili kao prilog uz pečeni krompir 

Potrebno je:

  • 500 gr graška
  • 1 praziluk
  • 1 velika šargarepa
  • 1 sveza paprika
  • ulje ml paprika
  • 2 krompira
  • suvi začin
  • seckan peršunov list

Priprema:
Na  ulju propržiti neckan praziluk. na krugove šargarepu i  secenu papriku  i sve to izdinstati.  Dodati grašak i na kockice krompir. Naliti vode i kuvati oko pola sata da malo voda ispari i povrće se skuva. 
Ubaciti malo mlevene paprike i suvi začin. Neka vri još 2 minuta, pa dodati seckan peršun. Isključiti. Ručak je gotov. Prijatno!!!