POSNA CARSKA PITA SE TOPI U USTIMA! Lako se pravi, a brzo nestaje sa stola

Kristina Lalić-Spirković

27. 12. 2024. 000000 14:30

Foto: Shutterstock

Carska pita je puna različitog povrća, Ako ne postite možete je poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 2 šolje vode
  • 2 briketa spanaća
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 manje crvene paprike
  • pola šolje kukuruza
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • so
  • malo bibera

 

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte brašno i dodajte mu vodu. Briket spanaća odledite, iseckajte ako je potrebno i ubacite u činiju sa brašnom. Potom, iseckajte crni luk na sitnije kocke, a crvenu papriku možete i malo krupnije. Kukuruz, ako je iz konzerve, dobro procedite, pa gfa kroz mlaz vode sa česme properite i ponovo dobro ocedite i ubacite u činiju. Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i malo bibera.

Smesu dobro promešajte sve dok ne postane glatka. U pleh koji ćete peći carsku pitu, izlijte smesu i poravnajte.

Pecite je na 180 stepeni najmanje 30 minuta, sve dok se ne stvori korica na vrhu pite. Kada bude gotova, izvadite je iz rerne i ostavite malo da se ohladi i tek onda isecite na željene komade.

(Informer)

 

BONUS VIDEO