JAPANSKE PALAČINKE: Napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru

Kristina Lalić-Spirković

18. 01. 2025. 000000 21:00

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

50 g brašna
50 g šećera
60 ml mleka
1 kašika soka od pomorandže
3 jajeta
šećer u prahu

Priprema:

Belanca odvojite od žumanca. U žumanca sipajte sok od pomorandže i mleko, pa dobro umutite. Onda dodajte prosejano brašno pa sve dobro promešajte.  Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst šče pa tu smesu dodajte u žumanca. Lagano sjedinite pa sipajte u špric za kolače. U tiganj sa zagrejanim uljem istisnite smesu pa dodajte par kapi vode. Poklopite i pržite palačinke 7 minuta. Okrenite pa dodajte vodu i pržite još 5 minuta.

(Alo)

BONUS VIDEO