Recept za gulaš: Ručak koji će oduševiti ukućane (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

27. 01. 2025. 000000 12:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  •  2 paprike sveže ili smrznute
  • 2 paradajza ili 50ml kuvanog
  • 500 g pileće džigerice
  • 2 kašike brašna
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • suvi začin
  • kašika masti

Prilog:

  •  kuvani široki rezanci

Priprema:

Džigericu oprati, pa naliti mlekom i ostaviti 30 minuta. Zatim dobro isprati. Na masti propržiti luk, papriku i šargarepu na kockice. Kad smekša ubaciti u izdinstati luk, pa dodati malo vode. Dinstati oko 20 minuta, pa dodati paradajz na kockice ili kuvani.

Ubaciti kasnije začin, biber i melvenu papriku u brašno sa malo vode, pa izjednačiti žicom.

Sve sipati u džigaricu i doliti još vode da bude ređe. Posoliti.

U tanjir servirati kuvane rezance, a onda preko dodati gulaš.