Recept za gulaš: Ručak koji će oduševiti ukućane (VIDEO)
27. 01. 2025. 000000 12:00
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 paprike sveže ili smrznute
- 2 paradajza ili 50ml kuvanog
- 500 g pileće džigerice
- 2 kašike brašna
- mlevena paprika
- mleveni biber
- suvi začin
- kašika masti
Prilog:
- kuvani široki rezanci
Priprema:
Džigericu oprati, pa naliti mlekom i ostaviti 30 minuta. Zatim dobro isprati. Na masti propržiti luk, papriku i šargarepu na kockice. Kad smekša ubaciti u izdinstati luk, pa dodati malo vode. Dinstati oko 20 minuta, pa dodati paradajz na kockice ili kuvani.
Ubaciti kasnije začin, biber i melvenu papriku u brašno sa malo vode, pa izjednačiti žicom.
Sve sipati u džigaricu i doliti još vode da bude ređe. Posoliti.
U tanjir servirati kuvane rezance, a onda preko dodati gulaš.