Mali trik za PRŽENJE RIBE: Kako da ne upije ulje?

Kristina LJubisavljević

01. 02. 2025. 000000 18:00

Foto: Shutterstock

Riba je namirnica koja se rado jede i kada nije post, naročito ukoliko vodite računa o ishrani i želite da bude raznolika. Svakako jedan od najbržih načina pripreme je prženje, ali to podrazumeva i više ulja. Kada riba i druge namirnice koje se prže upije previše masnoće, to može značajno da pokvari ukus i uživanje u obroku.

Ipak, pomoću jednog trika riba neće upiti toliko ulja, a biće savršeno hrskava. Naime, treba da upotrebite gustin kojim ćete da zamenite brašno. Gustin odnosno kukurzni skrob pravi zaštitni omotač oko ribe i time sprečava da ona upije previše ulja.

Potrebno je da stavite gustin u činiju i pomešate sa kašičicom soli, bibera i začinima po ukusu. Uobičajeno sipajte više ulja u šerpu i zagrejte, ribu uvaljajte u smesu koju ste napravili ubacite u vruće ulje. Bićete odušvljeni ribom.