Krompir iz rerne sa povrćem: Odličan dodatak uz meso (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

04. 02. 2025. 000000 13:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 2 paradajza ili 100 ml kuvanog paradajza
  • krompir
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • mlevena paprika
  •  30 ml ulja

Priprema:

Iseckati luk,  a tepsliju podmazati. Luk staviti na dno. 

Preko dodati seckanu šargarepu, papriku, paradajz i krompir.

U manju činiju razmutiti u 300 ml vode, 1 punu kašiku brašna, dodati mlevenu papriku, ulje, začin i sve izjednačiti i  preliti preko krompira.

Peći na 220 stepeni C 50 minuta. Servirati toplo uz neku čorbicu. Prijatno!