POSNI BUREK SA JABUKAMA: Puna tepsija za celu porodicu (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

07. 02. 2025. 000000 13:30

Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja

Ovaj recept za burek sa jabukama je toliko jednostavan da ga može pripremiti svako. Mekane kore, sočne jabuke i neodoljiva aroma cimeta učiniće ovaj burek vašim novim omiljenim desertom. Savršen je za doručak, užinu ili kao poslastica nakon ručka.


Potrebno je:

  • 500 gr gotovih kora
  • 600 gr jabuka marendanih
  • malo cimeta
  • 1 vanilin šeće
  • ulje
  • kisela voda
  • šećer po  želji


Priprema:
Jabuke izrendati, sipati cimeta i malo ulja i izmešati
U prskalicu sipati kiselu vodu. Pleh podmazati ili obložiti tek papirom i premazati uljem
Dve kore staviti na dno, poprskati vodom i uljem, a treću premazati uljem i rasporediti jabuke. 
Pokriti sa dve kore i ušuškati burek ,poprskati vodom i uljem i peći na 200 stepeni C oko 40-45 minuta. Prijatno!

 

BONUS VIDEO