Recept za sutlijaš: Kremasta poslastica sa voćem

Kristina LJubisavljević

09. 02. 2025. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 250 g pirinča
  • 200 ml vode
  • 400 ml mleka
  • 1 kašika pudinga od vanile
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g brusnice
  • 100 g seckanog ananasa

Priprema:

Oprati pirinač, dodati vodu, pa kuvati da uvri, a zatim dodati mleko da se dokuva. 

Ubaciti vanilin šećer. Ubaciti potopljene u rum suvo grožđe i brusnicu. Ananas iseckati i njega dodati.

Odliti malo soka od ananasa, pa dodati puding i razmutiti. Ubaciti u sutlijaš pustiti da provri.

Zasladiti po želji. Ohladiti i služiti. Prijatno!