Kupus sa mesom: Ručak prema receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

11. 02. 2025. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1,5 - 2 kg kiselog kupusa 
  • 3 krmenadle
  • 200 g suvih rebara
  • lovorov list 
  • biber u zrnu
  • kašika masti 
  • aleva paprika
  • nekoliko čena belog luka
  • tucana ljuta paprika po želji

Priprema:

Kupus iseći na kocke, ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poređati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo krmenadle i i pokriti drugim delom kupusa.

Staviti alevu i tucanu papriku po želji, biber u zrnu, lovorov list i nekoliko čena belog luka. Naliti vodom i kuvati oko  sat vremena u ekspres loncu na laganoj vatri.

U običnom loncu oko 2 sata. Servirati uz domaću proju.

BONUS VIDEO