Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju

Kristina Lalić-Spirković

17. 02. 2025. 000000 18:00

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 150 g pirinča
  • 100 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • limunova kora
  • cimet
  •  

Priprema:

Operite pirinač. Mleko zagrejte u šerpi pa kad krene da vri stavite pirinač i prstohvat soli. Onda kuvajte na tihoj vatri, 30 do 40 minuta, uz povremeno mešanje, dok pirinač ne omekša. Potom umešajte šećer, vanilin šećer i limunovu koru, pa mešajte dok se ne otopi. Skinite sa vatre pa prebacite sutlijaš u činije i pustite da se prohladi. Pospite sutlijaš cimetom.

(Trpeza)

 

BONUS VIDEO