Pivski hleb je najukusniji na svetu, a pravi se za čas: Ostaje svež i po nekoliko dana

Daša Lončarević

22. 08. 2025. 000000 11:55

Foto: Shutterstock

Ako volite domaća peciva, ovo je definitvno hleb koji morate da probate. Preukusan, mekan iznutra,sa koricom koja krcka baš onako kako treba. A pravi se za čas.

Sastojci

  •  125g putera
  •  3 šolje brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  •  1,5 kašičica soli
  •  275 ml piva po izboru

Uputstvo

Staviti sve sastojke u jednu činiju umesiti testo varjačom, tek toliko da sve sastojke sjedinite. Podmazati uljem kalup za hleb i sipati u njega testo. Preliti testo otopljenim puterom i staviti u rernu na sat vremena na temperaturu od 180 stepeni.

Savet: Ne ravnajte testo kada ga stavite u kalup, hleb treba da ima neravnomernu koricu, koja će pečenjem postati hrskava.

Prijatno!