Pivski hleb je najukusniji na svetu, a pravi se za čas: Ostaje svež i po nekoliko dana
22. 08. 2025. 000000 11:55
Foto: Shutterstock
Ako volite domaća peciva, ovo je definitvno hleb koji morate da probate. Preukusan, mekan iznutra,sa koricom koja krcka baš onako kako treba. A pravi se za čas.
Sastojci
- 125g putera
- 3 šolje brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
- 275 ml piva po izboru
Uputstvo
Staviti sve sastojke u jednu činiju umesiti testo varjačom, tek toliko da sve sastojke sjedinite. Podmazati uljem kalup za hleb i sipati u njega testo. Preliti testo otopljenim puterom i staviti u rernu na sat vremena na temperaturu od 180 stepeni.
Savet: Ne ravnajte testo kada ga stavite u kalup, hleb treba da ima neravnomernu koricu, koja će pečenjem postati hrskava.
Prijatno!