RECEPT ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Savršen spoj povrća i začina (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

05. 03. 2025. 000000 15:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za nadev:

  • paprike sveze ili smrznute
  • 1 praziluk seckan
  • 1 šargarepa rendana
  • 200 g barenog pirinča
  • 1 puna kašika ajvara
  • malo mlevene paprike
  • 3 čena belog luka seckanog
  • suvi začin 
  • mleveni biber i ulje

Preliv:

  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • malo začina
  • malo ulja
  • 1 krompir za zatvaranje

Priprema:

Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti.

Paprike iseći po sredini i u svaku staviti po 2 pune kašike, a preko listiće krompira. Pleh pouljiti, pa ređati. 
U činiju sipati paradajz, dodati vodu i brašno, malo začina, ulja i izmešati, pa sipati na dno. Naseći ostatak krompira, posoliti i pouljiti i popuniti prazan prostor između paprika. 

Peći na 220 stepeni C 50 minuta. Na početku pokriti folijom, pa otkriti da zarumene.