KREMAST I FIN: Posni spanać mogu jesti i mala deca

Kristina Lalić-Spirković

07. 03. 2025. 000000 20:30

Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja

Fini posni kremasti grašak jako dobrog ukusa, ja ga zovem i bebi grašak jer se samo guta, onaj ko nije nikad probao i pravio evo odličnog recepta od koga će vam ostati prazni i obrisani tanjir.

Potrebno je:

  • 500 gr spanaća
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 manja šargarepa rendana
  • 1 kašika brašna
  • suvog začina ili samo soli
  •  ulje 


Priprema:
Spanać dobro oprati i očistiti, pa ga skuva da omekša 5.6 min
Ocediti, pa iseckati, Propržiti seckan luk i rendanu šargarepu. U to dodati spanać, brašno i malo promešati i naliti malo vodom pa smanjiti da vam provri na tiho da vam ne zagori. 
Obavezno poklopiti jer spanać prska. Ubaciti suvi začin ili so promešati i spanać je gotov

Napomena:
Uz spanać obariti sitniji krompi pa kad je kuvan oguliti iseći na koce. Posoliti krupnom solju i ljutom tucanom paprikom po želji i služiti uz spanać.

Prijatno!

 

BONUS VIDEO