POSNA BORANIJA BEZ ZAPRŠKE: Tri tajna sastojka koji nikada niste koristili (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

13. 03. 2025. 000000 13:00

Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja

Bez zaprške, a pun povrća i bogatog ukusa – ovo jelo je pravo iznenađenje za sve ljubitelje zdrave hrane. Dodali smo i tri posebana sastojaka koji će boraniju učiniti neodoljivom, a vi ćete morati pogledati video da biste saznali o čemu se radi!

Pripremite se za eksploziju ukusa

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka seckanog ili praziliuka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 šaka celera korena ili stabla
  • lonče od 200 gr kukuruza šećerca
  • 100 gr šampinjona
  • 1 kašika ajvara
  • malo ml paprike
  • 5 čena belog luka
  •  ulje začin suvi
  • 1 kašika griza
  • peršunov list


Priprema:
Na ulju prodinstati luk i seckanu šargarepu, Dodati celer, kukuruz, i sečenje šampinjone na listiće.  Dodati zelenu papriku malo mlevene i nalitu vodu da se kuva oko 30-40 minuta.  Dodati jedan paradajz ili malo kuvanog paradajza beli luk na kockice i kao i ajvar, Sve izjednačiti. Kasnije razmutiti 1 kašiku griza sa malo vode i ubaciti.  Kuvati još 5 minuta. Dodati suvi začin i na kraju peršunov list seckan-

Fantazija od ukusa!

 

BONUS VIDEO