Pecivo sa orasima i jabukama: Kao iz pekare (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

24. 03. 2025. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  •  kockica kvasca 
  •  kašičica šećera 
  •  200 ml mleka 
  •  dva jaja 
  • 500 g brašna 
  • korica limuna 
  • kockica maslaca 
  • dve jabuke
  • cimeta 
  • 50 g mlevenih oraha
  • šećer po želji

Priprema:

U malo mleka od 200 ml, dodati jednu kašičicu šećera, kad nadođe kvasac sipati ostatak mleka zatim dodati jednu kockicu istopljenog maslaca, jedno celo jaje, a zatim dodajemo brašno po malo i umesimo mekše glatko testo. Testo pokrijemo i ostavimo da se udvostruči jedno 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Zatim ga razvučemo u obliku kruga i isečemo na četvrtine, a svaku četvrtinu još dva puta znači od jedne četvrtine dobijemo tri trougla. Svaki trougao zasečemo pri vrhu jedno tri četiri puta, a od jabuka fil. U rendane jabuke dodamo cimeta, zatim šećera po želji i mlevene orahe, pa sve izmešamo.

Dodajemo po jednu kašiku u svaki trougao, uvijamo u kiflicu, krajeve savijamo prema dole i spajamo.

Ređamo pecivo u pleh, pokrijemo da poraste jedno 15 minuta, pa ih premažemo sa žumancetom u koje smo dodali jednu kašiku mleka. Pečemo na 200°stepeni C oko 40 minuta, pokrijemo ih da malo omeknu. Prijatno!