Recept za domaći hleb od celog zrna: Kao iz pekare

Kristina LJubisavljević

29. 03. 2025. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 520 g integralnog pšeničnog brašna
  • 1 paket instant kvasca (2 ¼ kašičice)
  • ½ kašičice soli
  • 2 kašičice meda
  • 40 ml tople vode

Recept za domaći hleb od celog zrna:

Kako biste napravili ovaj hleb, prvo dodajte brašno u posudu za mešanje sa kvascem i solju i promešajte. Rastvorite med u toploj vodi, a zatim dodajte suvim sastojcima.

Mešajte - ne mesite - dok ne dobijete lepljivo, dobro umešano testo. Prebacite u podmazan pleh. Takođe možete obložiti dno papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite da se diže 20 minuta.

Dok se testo diže, zagrejte rernu na 200 ° C. Nakon 20 minuta, kada je testo naraslo, pecite u rerni 40 minuta. Izvadite iz rerne, pustite da se ohladi i uživajte.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO