RECEPT ZA POSNI SATARAŠ: Starinsko jelo koje svi volimo

Kristina Lalić-Spirković

30. 03. 2025. 000000 21:00

Foto: Shutterstock

Sastojci:

5 paprika babura
5 glavica crnog luka
850 g pelata
biber po ukusu
malo ulja
1 kašičica mešavine suvih začina
na vrh kašičice šećera

Za pirinač:

300 g pirinča
ulje
2 kašičice mešavine suvih začina

Priprema: 
Za ovaj sataraš prvo očistite i iseckajte luk na kockice, a nakon toga očistite papriku i iseckajte je na trake. Propržite luk na malo ulja i sa mrvicom šećera. Kada luk požuti dodajte papriku koju ste iseckali i mešavinu suvih začina.

Paprika će da pusti malo vode, dinstajte, a zatim dodajte pelat. Dinstajte dok ne ispari tečnost i na kraju pobiberite. Nakon toga pripremite pirinač, tako što ćete da zagrejete malo ulja u tiganju i pržite pirinač par minuta.

Kada počne da menja boju dodajte mešavinu suvih začina i prelijte vodom, da bude malo iznad pirinča. Kuvajte na laganoj vatri. Nakon toga umešajte u sataraš i sve pomešajte.

Uživajte!

(Informer)