Aromatični pasulj s povrćem: Posni ručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
01. 04. 2025. 000000 15:04
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 400 g pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 zelena papričica ljuta ili suva
- lovorov list
- 1 veći krompir na kockice
- 1 tikvica na kockice
- 1 veća šargarepa na krugove
- nekoliko zrna bibera
- ulje
- 1 kašika griza
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- mleveni biber
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda jednu provreti i ponovo proprati.
Naliti vodu, ubaciti seckan luk i papriku, lovorov list, krompir i tikvicu.
Dodati šargarepu, biber u zrnu i ulja. Kuvati pasulj dok se ne skuva.
Odliti malo vode u činiju, dodati griz, mlevenu papriku, mleveni biber, još malo ulja i izdrobljen beli luk. Sve izmešati i sipati u pasulj. Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa dodati seckan peršunov list. Prijatan ručak!