Aromatični pasulj s povrćem: Posni ručak koji će vas oduševiti (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

01. 04. 2025. 000000 15:04

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 400 g pasulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 zelena papričica ljuta ili suva
  • lovorov list
  • 1 veći krompir na kockice
  • 1 tikvica na kockice
  • 1 veća šargarepa na krugove 
  • nekoliko zrna bibera
  • ulje
  • 1 kašika griza
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašika suvog začina
  • mleveni biber
  • 1 glavica belog luka

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda jednu provreti i ponovo proprati. 

Naliti vodu, ubaciti seckan luk i papriku, lovorov list, krompir i tikvicu.

Dodati  šargarepu, biber u zrnu i ulja. Kuvati pasulj dok se ne skuva.

Odliti malo vode u činiju, dodati griz, mlevenu papriku, mleveni biber, još malo ulja i izdrobljen beli luk. Sve izmešati i sipati u pasulj. Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa dodati seckan peršunov list. Prijatan ručak!