NE ZNATE ŠTA DA RADITE SA KUVANIM JAJIMA NAKON USKRSA; Napravite najukusniju paštetu od samo par sastojaka i videćete kako nestaje sa stola (RECEPT)

Daša Lončarević

12. 04. 2025. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

Kuhana jaja zvijezde su uskršnjeg stola. Od ove namirnice možete napraviti nekolicinu jela – čak i ukusnu paštetu.

Važno je skuhati jaja na tvrdo, pomiješati ih s nešto majoneze, senfa, kiselog vrhnja i pokojeg začina, a onda sve zajedno servirati kao predjelo ili međuobrok.

Ovako pripremljena kuvana jaja sjajan su umak za čips i krekere, namaz za sendviče, a možete ih poslužiti i uz štapiće od šargarepe, celera i sličnog povrća.

Najbolje od svega? Za celi postupak biće vam potrebno svega oko pola sata. Ako upotrebite seckalicu povrća još i manje vremena od toga.

Pašteta od tvrdo kuvanih jaja - sastojci:

  • 6 velikih jaja
  • 50 ml majoneza
  • 20 g kisele pavlake
  • 2 kašičice nasjeckanog vlašca
  • 1 kašika Dižon senfa
  • 1 kašika ljutog umaka po želji
  • 1 kašičica dimljene paprike u prahu
  • so i biber po želji

Pašteta od tvrdo kuvanih jaja - priprema:

Skuvajte tvrdo kuvana jaja na uobičajeni način – u kipućoj vodi termički ih obrađujete oko 10 do 12 minuta. Ohladite ih u hladnoj vodi i ogulite.
Naseckajte belanca na sitne kockice, a žumanca usitnite viljuškom u pastu. Jaja pomešajte sa majonezom, senfom, kiseom pavalkom i ljutim umakom po želji. Začinite s nešto soli i bibera, dimljenom paprikom u prahu i naseckanim vlašcem.
Stavite u frižider da se pašteta ohladi pa poslužite s hlebom, krekerima ili naseckanim povrćem.

Prijatno!