PRAVI SPECIJALITET: Posna paprika u bešamel sosu (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

17. 04. 2025. 000000 12:00

Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja

Potrebno je:
1 veza mladog crnog lika 
2 struka belog luka
1 rendana šargarepa
1 rendan krompir
lonče od 100 gr pirinča
5 paprika 
1 paradajz ili listići krompira
suvi začin
4 čena belog luka
200 ml vode
crvena paprika
2 kašičice kukuruznog skroba
ulje


Priprema:
Na ulju propržiti luk i rendanu šargarepu. Ubaciti rendan krompir i obaren pirinač. Zatim dodati biber i mlevenu papriku i sve izjednačiti. Nadev za papriku je gotov. Puniti oprane paprike i odozgo staviti listove paradajza ili krompira.


Bešamel sos :
U šolju vode ubaciti kukuruzni skrob, malo suvog začina, mleveni biber, ulje i izdrobljen beli luk. Sve dobro izjednačiti. Preliti paprike i peći malo pokrivene na 220 stepeni, pa ih otkriti i smanjiti vatru na 200 stepeni C oko 45 minuta. 
Ako vam ostane nadeva sipajte vodu, dodajte začin, mleveni biber i skuvajte čorbicu.

Na kraju dodajte seckan peršunov list 

Prijatno!