UKRASITE PRAZNIČNU TRPEZU: Vaskršnji zečići koji će vam praznik učiniti neodoljivim

Kristina Lalić-Spirković

20. 04. 2025. 000000 08:30

Foto: Shutterstock

Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu.

Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili eurokremom, a možete da služite i prazno.

Sastojci:

600 g brašna

250 ml mlakog mleka

100 g šećera

100 g mekog putera

1 jaje

10 g soli

1 kašičica suvog kvasca   

Za premazivanje:   

1 jaje

Recept za pecivo u obliku zeca:

Napravite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.

Oblikujte zečeve

Podelite testo na lotpice težine 80g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama..

(Informer)

 

BONUS VIDEO