Recept za hrskavu pitu sa sirom: Idealna je za doručak, užinu ili večeru (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

22. 04. 2025. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za premaz:

  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 4 ulja
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 1/2 kesice kvasca

Nadev:

  • 2 jaja
  • 250 g sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 3 kašike mleka
  • 500 g tanjih kora

Priprema:

Umutiti jaja, dodati mleko, ulje, brašno i griz i izjednačiti. ubaciti kvasac koji je malo nadošao u malo mlake vode i sve izmešati da bude gušće nego za palačinke. Za nadev izdrobiti u činiju sir, dodati jaja, pavlaku, mleko i malo kačkavalja i sve izjednačiti.

Prvu koru premazati uljem, preko nje dve kore koje se premažu premazom. Na treću pri dnu staviti dve kašike sira i rasporediti. Saviti ivice i uviti u rolat.

Ređati u pleh, premazati ostatak kora i pakovati jdenu do druge u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C oko 40 stepenim.