Recept za FRANCUSKI KROMPIR: Iskoristite kuvana jaja i napravite čuveno klasično jelo

Kristina LJubisavljević

24. 04. 2025. 000000 12:56

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 3 kuvana jaja
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • granule belog luka
  • kačkavalj po želji
  • so, biber, suvi začin

Priprema:

Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće, pa ga posoliti i pobiberiti, dodati malo ulja i izmešati. 

Poređati na dno pola krompira, pa iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih, a odozgo dodati drugi deo krompira. U činiju razbiti jaje, dodati jogurt, 30 ml ulja i mleko, pa dobro izmešati.Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj. 

Peći na 210 stepeni C oko 50 min.