RECEPT ZA TURSKE PRŽENICE: Tajna je u jednom sastojku koji im daje poseban ukus

Isidora Čolaković

26. 04. 2025. 000000 08:00

Foto: Shutterstok

Doručak je najbitniji obrok i zato se svi trudimo da svako jutro kada ustanemo pojedemo nešto raznovrsno i zdravo.

Nekada nemamo vremena da se dugo zadržavamo u kuhinji, pa uglavnom spremimo nešto brzinski.

Sada da se vratimo na ono što će sve oduševiti, a to su turske prženice.

NJihove domaćice ih prave na mali drugačiji način jer u njih dodaju kiselo mleko kako bi bile najukusnije, a i vazdušaste.

Potrebni sastojci:

so – prstohvat
jaja – 3
soda za hleb – prstohvat
hleb – 8 kriški
kiselo mleko – 400 grama
ulje – za prženje

Priprema:

Kriške hleba uzmite i isecite ih po sredini. Ulje sipajte u tiganj i zagrejte ga.

Jaja umutite u činiji i dodajte prstohvat soli. U to dodajte sodu i kiselo mleko i sve dobro promešajte.

Čim se ulje zagreje kriške hleba potapajte u smesu i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove prženice stavite na ubrus kako bi se ocedile od masnoće.

Možete da ih jedete uz bilo koji namaz.

(espreso)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU