KAKO SE PRAVILNO DINSTA MESO: Saveti koji vam mogu pomoći da ono bude sočno i mekano

Isidora Čolaković

26. 04. 2025. 000000 21:30

Foto: Shutterstock

Kada se pripremaju na primer juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se.

Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.

Sastojci:

oko 700 g svinjskog mesa
1 puna kašika masti
voda
1 kašika suvog začina
mlevena crvena paprika

Priprema:

Meso iseći na kocke, staviti u dublju šerpu, nasuti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin.

Staviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži.

Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.

Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem – krompirom na primer.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU