Toskanska piletina: Recept iz srca Italije

Kristina LJubisavljević

27. 04. 2025. 000000 14:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 1 kašičica mešavine suvih začina poput origana, majčine dušice
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 40 g sitno iseckanog žutog luka
  • 60 g paradajza, iseckanog
  • 60 g bebi spanaća
  • 400 g pavlake za kuvanje
  • 30 g parmezana u prahu

Recept za piletinu pripremljenu na toskanski način:

Kako biste napravili piletinu na ovaj način, obe strane svakog pilećeg filea začinite začinima, solju i biberom. U isti tiganj dodajte još jednu kašiku ulja i crni luk.

Dinstajte 2 do 3 minuta, dok luk ne omekša. Dodajte paradajz i beli luk i dinstajte još minut, dok ne zamiriše. Dodajte spanać i dinstajte još minut. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan, promešajte i pustite da se krčka. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte dok se ne zagreje, oko 5 minuta. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO