Recept za malo drugačiji sendvič: Brz i ukusan obrok (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

28. 04. 2025. 000000 08:49

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2-3 jaja
  • 200 ml mleka 
  • seckano perje mladog crnog luka (po ukusu)
  •  100 g šunke ili salame (isečene na listove
  •  50 g kačkavalja (isečenog na listiće)
  •  ulje
  •  kriške hleba (tost hleb ili sličan, narezane)

Priprema:

Na umerenoj vatri zagrejte malo ulja u tiganju. Umutite jaja sa mlekom i seckanim mladim lukom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sipajte polovinu smese od jaja i mleka (oko dve kutlače prilagodite veličini tiganja) u zagrejan tiganj.

Odmah na smesu od jaja položite kriške hleba jednu naspram druge tako da budu umočene u smesu. Pržite na tihoj vatri dok se jaja ne ispeku i stegnu sa donje strane. Pažljivo okrenite jaja sa hlebom.

Možete koristiti tanjir tako što ćete ga staviti preko tiganja preokrenuti zajedno pa zatim vratiti u tiganj sa nepečenom stranom dole. Sada podignite ivice pečenih jaja koje su van hleba i preklopite ih preko hleba pritiskajući ih špatulom da se zalepe za hleb.

Pecite još malo da se sve zajedno zapeče. Na jednu polovinu hleba stavite listove šunke (ili salame) i preko šunke listiće kačkavalja. Preklopite drugom polovinom hleba preko fila sa šunkom i kačkavaljem i blago pritisnite.

Okrenite sendvič još jednom da se lepo zarumeni sa obe strane i da se kačkavalj istopi. a šunka malo zapeče. Servirajte toplo i uživajte.