Recept za malo drugačiji sendvič: Brz i ukusan obrok (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 2-3 jaja
- 200 ml mleka
- seckano perje mladog crnog luka (po ukusu)
- 100 g šunke ili salame (isečene na listove
- 50 g kačkavalja (isečenog na listiće)
- ulje
- kriške hleba (tost hleb ili sličan, narezane)
Priprema:
Na umerenoj vatri zagrejte malo ulja u tiganju. Umutite jaja sa mlekom i seckanim mladim lukom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sipajte polovinu smese od jaja i mleka (oko dve kutlače prilagodite veličini tiganja) u zagrejan tiganj.
Odmah na smesu od jaja položite kriške hleba jednu naspram druge tako da budu umočene u smesu. Pržite na tihoj vatri dok se jaja ne ispeku i stegnu sa donje strane. Pažljivo okrenite jaja sa hlebom.
Možete koristiti tanjir tako što ćete ga staviti preko tiganja preokrenuti zajedno pa zatim vratiti u tiganj sa nepečenom stranom dole. Sada podignite ivice pečenih jaja koje su van hleba i preklopite ih preko hleba pritiskajući ih špatulom da se zalepe za hleb.
Pecite još malo da se sve zajedno zapeče. Na jednu polovinu hleba stavite listove šunke (ili salame) i preko šunke listiće kačkavalja. Preklopite drugom polovinom hleba preko fila sa šunkom i kačkavaljem i blago pritisnite.
Okrenite sendvič još jednom da se lepo zarumeni sa obe strane i da se kačkavalj istopi. a šunka malo zapeče. Servirajte toplo i uživajte.