PUNJENI BAKIN KOLAČ NA ŠTAPIĆU: Obradujte dečicu koja će se otimati (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

30. 04. 2025. 000000 13:00

Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja

Mogu biti slani, sa viršlama, ili slatki, sa višnjama ili voćem. Jednostavna priprema, a zabava i ukus su zagarantovani! Deca će se otimati za ove šarene zalogaje!

Potrebno je:

  •  3 jaja
  • 150 ml jogurta
  • 3 kašike rastopljenog margarina
  • 50 mml ulja
  • 15 kašika brašna
  • 1/2 praška z pecivo
  • malo viršli za slane
  • višnje i  vanilin šećer za slatke

Priprema:
Umutiti jaja sa uljem i margarinom, dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodati jogurt  i sve izmešati da testo  bude gišće ali da otpada sa žice. Pola viršle preseći na pila i nabosti na štapić za roštilj. Aparat ležišta premazati uljem.
Viršlu uvaljati u testo i staviti u aparat  i štapić staviti u ležište, Sipati na viršlu još testa da se iravna rupa. Tako sve  do kraja. Poklopiti ugrejan aparat, Posle 7-8 minuta naš bakin kolač je rumen. Ako želimo slatko u testo dodati vanilin šećer i malo šećera.
Kutlačom sipati pola ležišta testo rasporediti viršle. Sipati odozgo testo i poklopiti, Pečene posuti prah šećerom.

 

BONUS VIDEO