Šnicle sa kačkavaljem i hrskavom slaninicom: Ideja za današnji ručak (VIDEO)
13. 05. 2025. 000000 12:30
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- par pilećih grudi
- 2 jaja
- 100 g kačkavalja
- 100 ml mleka
- malo suvog začina
- mleveni biber
- 4 čena izdrobljenog belog luka
- 100 g prezli
- ulje
- 50-100 g suve seckane slanine
Priprema:
Meso iseći na tanje šnicle, staviti izmedju folijes pa polako izlupati glatkom stranom. U činiju razlupati jaja, pa izmutiti i dodati začin i mleveni biber. Dodati rendan kačkavalj i izmešati. Šniclu prvo provući kroz prezle i utapkati, pa u jaja sa kačkavaljem, zatim ponovo u prezle, pa u jaja.
Pleh obložiti pek papirom i premazati uljem. Ređati panirane šnicle u pleh. Preko rasporediti seckanu slaninicu. Po želje može se ubaciti malo susama zbog hrskavosti.
Četkicom svaku šniclu premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Pred kraj pokrijte aluminijumskom folijom da vam slaninica ne izgori. Može se po želji staviti izmedju krompir na kriške.