Šnicle sa kačkavaljem i hrskavom slaninicom: Ideja za današnji ručak (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

13. 05. 2025. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • par pilećih grudi
  • 2 jaja
  • 100 g kačkavalja
  • 100 ml mleka
  • malo suvog začina
  •  mleveni biber
  • 4 čena izdrobljenog belog luka
  • 100 g prezli
  • ulje  
  • 50-100 g suve seckane slanine

Priprema:

Meso iseći na tanje šnicle, staviti izmedju folijes pa polako izlupati glatkom stranom. U činiju razlupati jaja, pa izmutiti i dodati začin i mleveni biber. Dodati rendan kačkavalj i izmešati. Šniclu prvo provući kroz prezle i utapkati, pa u jaja sa kačkavaljem, zatim ponovo u prezle, pa u jaja. 

Pleh obložiti pek papirom i premazati uljem. Ređati panirane šnicle u pleh. Preko rasporediti seckanu slaninicu. Po želje može se ubaciti malo susama zbog hrskavosti.

Četkicom svaku šniclu premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Pred kraj pokrijte aluminijumskom  folijom da vam slaninica ne izgori. Može se po želji staviti izmedju krompir na kriške.