KADA ZAMIRIŠU PRVE JAGODE: Najsočniji kolač koji morate probati (RECEPT)

Kristina Lalić-Spirković

16. 05. 2025. 000000 10:30

Foto: Printskrin/Youtube/ Bakina kuhinja

Potrebno je:
4 jaja
4 kašike šećera
100 ml ulja
čaša od 100 gr griza
čaša brašna
1 prašak za pecivo
 čaša jogurta /oko 129 ml/
 300 gr jagoda  iseći na pola ako su krupne

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo. 
Ubaciti ulje i jogurt i sve izjednačiti.

Pleh duži obložiti pek papirom  

Sipati testo, pa poređati jagode. Ako su krupne iseći na pola.

Posuti vanilin šećerom i peći na 200 stepeni C 35-40 minuta da lepo porumeni.

Seći ohlađeno.

Prijatno!