RECEPT ZA NAJFINIJU PROJARU: Jednostavna i brza za pripremu, idealna za doručak ili večeru (VIDEO)

Isidora Čolaković

27. 05. 2025. 000000 14:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za projaru koja je spoj kukuruznog i hlebnog brašna, jogurta, mleka i lanenog semena daje joj posebnu sočnost i mekoću iznutra, uz neodoljivu zlatnu koricu spolja. 

Projara - sastojci:

4 krupna jaja ili 5 sitnijih
200 gr kukuruznog brašna
100 gr hlebnog brašna
1/2 praška za peciva
10 gr rastopljenog kvasca
100 ml ulja
200 ml jogurta
100 ml mleka
1 kašike lanenog semena
so

Projara - priprema:

Umutiti jaja, dodati kukuruzno brašno, hlebno brašno sa praškom za pecivo i so. Dodati ulje, jogurt, mleko i laneno seme. 

Sve lagano izmešati i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 220 stepeni 30 minuta da se lepo ispeče. Seći na kocke i služiti toplu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU