NAPRAVILA BELU PILETINU ZA DESET MINUTA I KAŽE: "NEMA UKUSNIJE": Recept koji je pogledalo 25 miliona ljudi - sada znamo i zašto!

Daša Lončarević

28. 05. 2025. 000000 20:30

Foto: You Tube Printscreen/ Essen Recipes

Da biste ispekli belo meso ne treba vam puno vremena ni sastojaka. Ovaj recept najbolji je dokaz za to.

Na Jutjub kanalu "Essen Recipes" objavljen je u decembrz 2021. godine, a do sada je pregledan 25 miliona puta. Naslov glasi: "Tako je ukusno da ovo kuvam skoro svaki dan. Neverovatno brzo i lako."

Pileće belo se zareže do pola kako bi se skratila termička priprema, ali i povećala površina mesa koja će upiti sočan sos.

Meso se prvo zapeče, a potom dovrši u sočnom sosu na bazi maslaca, meda, belog luka i jabukovog sirćeta.

Autorka ističe da taj recept možete pripremiti i i sa drugim vrstama mesa – poput svinjetine, junetine, teletine – pa čak i sa tofuom.

Sastojci:

  • 3 bela mesa
  • 90 g meda
  • 60 g glatkog brašna
  • 3,5 kašike putera ili 2,5 kašike ulja
  • 4-5  kom belog luka
  • 1,5 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika sosa od soje
  • so i biber po želji
  • sveži vlasac za posluživanje po želji

Priprema:

Zarežite pileće grudi do pola na više mesta. Dobro ih posolite i pobiberite. Uvaljajte meso u brašno s obe strane i otresite višak.
U većem tiganju istopite puter ili zagrejte ulje. Na njemu ispecite piletinu– pecite je otprilike dva do tri minuta sa svake strane dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Sklonite piletinu iz tiganja, pa u sredini kratko idinstajte sitno naseckani beli luk – dinstajte ga otprilike 30 do 60 sekundi. U tigranj potom dodajte med, jabukovo sirće i sos od soje. Sve dobro promešajte i nastavite da kuvate par minuta dok se sos ne zgusne.
Poslužite pileća prsa s gustim sosom i malo naseckanog vlašca po želji.

Prijatno!

U nastavku teksta pogledajte viralni recept: