NAJBOLJI RECEPT ZA KARPATI TORTU: Ako ste ljubitelj princes krofni i voća ovo je dezert za vas! (VIDEO)

Daša Lončarević

24. 08. 2025. 000000 15:00

Foto: Instagram Printscreen/bez_praha_roga_jednoroga

Za žuti fil:

  • 1l mleka
  • 200gr šećera
  • 4 žumanceta
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 200gr maslaca

Malo mleka odvojiti i razmutiti sa žumancima i pudingom. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom pa umešati puding i žumanca. Mešati na temp 6 od 9 da ne zagori dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta pa u vreo fil dodati maslac i sve sjediniti. Ostaviti da se ohladi.

Za testo vam je potrebno:

  • 125ml vode
  • 125ml mleka
  • pratohvat soli
  • 110gr maslaca
  • 155gr brašna
  • 240gr jaja (oko 5 jaja)

Staviti u šerpicu vodu, mleko, so i maslac i sačekati da provri. Onda dodati brašno i dobro to sjediniti. Sačekati da se prohladi i umešati jaja. Jedno po jedno. Podelite testo na pola i pecite dve kore u kalupu 24cm. Prvih 10 min na 220 pa još 20 minuta na 200. Ne otvarajte rernu dok se peku.

Za beli fil umutiti 300ml slatke pavlake. Potrebno vam je još i voće - po izboru. Ređate-prva kora, žuti fil, jagode, beli fil, druga kora. Na kraju pospite šećerom u prahu i ukrasite.

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatijana Bogojevic (@bez_praha_roga_jednoroga)

Prijatno!