NAJLEPŠA PILEĆA ČORBA KOJU ĆETE IKADA PROBATI: Pravi se od osnovnih sastojaka i to za čas! (RECEPT)
11. 06. 2025. 000000 18:30
Foto: Instagram Printscreen/gastro_gurmanija
Sastojci:
- 1 Polovina belog mesa
- 1 Veća šargarepa
- 2 Krompira
- 2 Crna luka
- 2 Paradajza
- 2 Čena belog luka
- 2 Kašike ulja
- Malo peršuna
- 1.5L Vode
- So (Po ukusu)
- Biber
- Tucana ljuta paprika
Priprema:
Šargarepu iseći na veće kolutove, a ostalo povrće na četvrtine. Belo meso iseći na 3-4 dela pa sve prebaciti u šerpu i naliti hladnu vodu. Dodati ulje pa staviti poklopac i kuvati oko sat vremena na laganoj temperaturi. Nakon toga skinuti poklopac i izvaditi belo meso. Zatim čorbu posoliti po ukusu pa dodati malo bibera i tucane ljute paprike. Sve dobro izblendirati štapnim mikserom pa vratiti iscepkano belo meso i dodati malo naseckanog peršuna pa sve dobro promešati da se sjedini.
Prijatno!