NAJLEPŠA PILEĆA ČORBA KOJU ĆETE IKADA PROBATI: Pravi se od osnovnih sastojaka i to za čas! (RECEPT)

Daša Lončarević

11. 06. 2025. 000000 18:30

Foto: Instagram Printscreen/gastro_gurmanija

Sastojci:

  • 1 Polovina belog mesa
  • 1 Veća šargarepa
  • 2 Krompira
  • 2 Crna luka
  • 2 Paradajza
  • 2 Čena belog luka
  • 2 Kašike ulja
  • Malo peršuna
  • 1.5L Vode
  • So (Po ukusu)
  • Biber
  • Tucana ljuta paprika

Priprema:

Šargarepu iseći na veće kolutove, a ostalo povrće na četvrtine. Belo meso iseći na 3-4 dela pa sve prebaciti u šerpu i naliti hladnu vodu. Dodati ulje pa staviti poklopac i kuvati oko sat vremena na laganoj temperaturi. Nakon toga skinuti poklopac i izvaditi belo meso. Zatim čorbu posoliti po ukusu pa dodati malo bibera i tucane ljute paprike. Sve dobro izblendirati štapnim mikserom pa vratiti iscepkano belo meso i dodati malo naseckanog peršuna pa sve dobro promešati da se sjedini.

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nemanja Avrić (@gastro_gurmanija)

Prijatno!