POSNO LISNATO PECIVO sa DžEMOM: Kao iz pekare (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

18. 06. 2025. 000000 13:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 300 ml mlake vode
  • 550 gr brašna i malo za posipanje
  • 100 -120 g posnog margarina 
  • malo ulja u testo, 2 kašike

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakoj vodi, pa žicom izmutiti i dodati kašičicu šećera. Ubaciti brašno i 2 kašike ulja. Dodavati brašno i mešati da se dobije glatko testo.

Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, podeliti na 6 loptica, pa svaku razviti na veličinu tanjira.

Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge. Poslednja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik, pa gornj deo premazati margarinom i pokriti preko donje, ponovo razviti u dugačak pravougaonik.

Seći po dužini  u šire trake. Na kraju trake staviti džem, pa polako saviti, pritisnuti ivice i iseći, praveći dužu kiflu. Ređati u pleh i pokriti da odmore.

Rernu uključiti na 210 stepeni C premazati kifle margarinom i peći  30 min da lepo zarumene.