SVI SU ZABORAVILI NA OVAJ SAVRŠEN DORUČAK KOJI DOLAZI IZ BOSNE: Liči na kajganu, a jede se prstima! (RECEPT)

Daša Lončarević

19. 06. 2025. 000000 17:30

Foto: Jutjub Prinskrin/ kuhaj i peci

Iako pomalo zaboravljen, omak je i dalje pravi domaći klasik: jednostavan, zasitan i savršen uz somun ili parče hleba, ali bez kašike – jede se prstima.

Recept za omak – jednostavan i domaći doručak:

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 350 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 kocka maslaca

Priprema:

Na blagoj vatri istopite maslac u tiganju. U posebnoj posudi umutite mleko i jaja, dodajte brašno i so, pa dobro sjedinite sve sastojke.

Kad se maslac zagreje, sipajte smesu u tiganj i neprestano mešajte. Cilj je da omak ostane kremast – ne sme biti prekuvan, niti previše tečan.

Znak da je gotov jeste kada kašikom povučete liniju kroz sredinu – ako se smesa ne razlije odmah, spreman je za serviranje.

Prijatno!

(City Magazin)