ZA OVIM MAFINIMA SU LUDI I DECA I ODRASLI: Prave se sa višnjama i kiselom pavlakom i nema boljih! (RECEPT)

Daša Lončarević

20. 06. 2025. 000000 18:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 375 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • ¼ kašičice sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • 113 g putera, otopljenog i blago ohlađenog
  • 200 g šećera
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 240 ml mleka, sobne temperature
  • 60 g kisele pavlake, sobne temperature
  • ½ kašičice vanilinog ekstrakta
  • 300 g višanja, bez koštica, krupno iseckanih i oceđenih

Priprema

Kako biste napravili mafine, prvo zagrejte rernu na 200°C. Obložite kalup za mafine papirnim korpicama i ostavite sa strane. U velikoj posudi umutite suve sastojke – brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa stavite na stranu. U posebnoj velikoj posudi umutite otopljeni puter, šećer i jaja dok se dobro ne sjedine. Dodajte mleko, pavlaku i ekstrakt badema, pa ponovo mešajte dok se ne sjedine.

(Direktno)