LEDENA POSLASTICA OD JAGODE: Pravo je osveženje za sunčane dane

Kristina Lalić-Spirković

21. 06. 2025. 000000 19:00

Foto: Shutterstock

Ledeni kolač sa jagodama je vrlo pristupačan, i jednostavan za pravljenje. Potreban vam je petit ber keks, ili neki drugi po vašem izboru, sveže jagode i slatka pavlaka.

 

Sastojci:

250 g slatkepavlake
80 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
14 komada keksa, ili više po potrebi
450 g svežih jagoda, naseckanih

Recept za ledenu tortu sa jagodama:

U velikoj činiji umutite slatku pavlaku, dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Mutite dok smesa ne postane meka. Nanesite oko 60 ml mešavine krema na dno tepsije.

Preko toga stavite sloj keksa. Premažite opet kremom pa pospite jagodama. Ponovite slojeve sa preostalim sastojcima na isti način. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.

(Stvar ukusa)