Riba uz đuveč: Posni ručak koji će vas oduševiti (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

23. 06. 2025. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • riba (bilo koja vrsta)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 sveže paprike
  • 2 šargarepe
  • 1 zelena paprika
  • 2 kašike barenog pirinča
  • 50 g graška
  • 2 krompira
  • 3 čena belog luka
  • mlevena paprika
  • suvi začin
  • mleveni biber

Priprema:

Ribu posoliti, pobiberiti, iseći beli luk, pa izmežati sa ribom i poklopiti. 

Na ulju propržiti luk, papriku  i šargarepu. 

Dodati grašak, pirinač i stavite suvi začin i mlevenu papriku. Sve izjednačite. 

Dinstajte još malo. Sipajte iz tiganja u đuveč, a odozgo iseckajte na listiće paradajz, pa poređajte preko povrća. Ubacite neku krišku limuna. 

Poređajte ribu sa belim lukom.  Malo dodajte odozgo ulja, poklopite i đuveč stavitie u rernu oko 40 -50 minuta